2008-12-092008-12-099639266248http://hdl.handle.net/2437/51001A magyar konyha sokáig előítélettel viseltetett a bárányétek iránt, úri asztalra nem tartotta méltónak, parasztok eledelének, török "nyársra valójának" nevezte, jellegzetes szaga miatt idegenkedett tőle. Ma híresen finom magyar ételek készülnek belőle, de a különböző nemzeti konyhák egyre közkedveltebb és közismertebb fogásai is ott pompázhatnak a tányérokon. A bárány húsával kitűnően harmonizálnak a zöldfűszerek, a keleties, egzotikus ízek, valamint a fokhagyma és a vöröshagyma. Köretként párolt zöldség, tésztafélék, rizs, petrezselymes krumpli és gyümölcsök párolva, grillezve, nyersen vagy aszalva illik hozzá.9639266248http://webpac.lib.unideb.hu:8082/WebPac/CorvinaWeb?action=cclfind&resultview=long&ccltext=idno+bibFSZ706393bibFSZ706393