Molnár, Ákos PéterEgyüd, Ármin Bendegúz2025-01-072025-01-072024-11-13https://hdl.handle.net/2437/384514A kovászos kenyér mikrobiológiai szemszögből nézve egy csodálatos és komplex ökoszisztéma, ahol a kémia, biológia és gasztronómia találkozik. A kovász, amely a kovászos kenyér szívét képezi, egy élő kultúra, amely élesztőgombákból és baktériumokból álló szimbiotikus közösséget tartalmaz. Ez a természetes fermentációs folyamat a mikrobiális együttműködés kiváló példája, ahol különböző mikroorganizmusok kölcsönhatása alakítja ki a kovászos kenyér egyedi tulajdonságait.25hufermentáció, kovász, tejsavbaktériumok, élesztőgombákA kovász: tradíció, tudomány és egészség a fermentáció mellettBiológiai tudományok::MikrobiológiaBiológiai tudományok::BiotechnológiaHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.