Prokisch, JózsefLudasi, Dominik2022-11-112022-11-112022https://hdl.handle.net/2437/339447A szakdolgozatom témája egy különleges termék létrehozása, a fekete csiperkegombalével dúsított felsőerjesztésű sör kifejlesztése, és ennek vizsgálata. Célom egy olyan sör elkészítése volt, ami nemcsak ízletes, de a fogyasztó számára kedvező paraméterekkel rendelkezzen. Öt vizsgálat lett elvégezve három különböző terméken: Gombalé kihozatal, színintenzitás, összes savasság, keserűsav-, ásványianyag-tartalom. Összehasonlítottam az alap (kontroll) sört és az 5%, 7,5%-os gombalé dúsítású termékeknek a vizsgálati eredményeit. A mérések eredményei alapján arra a következtetésre jutottam, hogy az alapsörhöz hozzáadott gombalevek összességében pozitív hatással voltak táplálkozás-élettani szempontból.47husörcsiperkegombafelsőerjesztéstermékfejlesztésFekete csiperkegombalével dúsított felsőerjesztésű sörkülönlegesség fejlesztése és vizsgálataDEENK Témalista::Kémia::Analitikai kémiaDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány