Pál, KárolySoós, ÁronAlexa, LorándKun, Richárd2020-05-042020-05-042020http://hdl.handle.net/2437/285562A különböző chili készítmények fogyasztása egyre divatosabbá válik a társadalmunk körében. Általában különböző fűszerként, szószként fogyasztják, de gyakori a paprikák nyers fogyasztása is. Fontos az olyan élelmiszerek előállítása, amik nem csak finomak, de megfelelnek azoknak a speciális elvárásoknak is, amit a mai társadalom vár el tőlük. Mint például a mesterségesen előállított adalékanyagok hozzáadásának csökkentése. A kutatásom céljának azt tűztem ki, hogy a különböző erősségű paprikákban lévő összes kapszaicinoidoknak, milyen gátló hatása van az élelmiszerekben megtalálható mikroorganizmusokra.56hupaprikachilimikrobiológiaanalitikaélelmiszerKülönböző erősségű paprikák antimikrobás hatásának és beltartalmi paramétereinek vizsgálataDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány