2008-12-222008-12-229632862562http://hdl.handle.net/2437/76376A szerzők a világszerte ismert kalocsai és szegedi fűszerpaprika, valamint az étkezési paprika termesztésével, feldolgozásával kapcsolatos legújabb eredményeket összegzik. A könyv fő célja a mai, legkorszerűbb technológia elemeinek ismertetése. Ezért a termesztők, szaktanácsadók és a különböző területeken működő irányító szakemberek egyaránt jól hasznosíthatják. A szerzők a paprika biológiai igényét, a termesztés technológiáját - fajta, talaj-előkészítés, tápanyag-utánpótlás, szaporítás, öntözés, növényvédelem, hajtatás - a technológiához és a fűszerpaprika feldolgozásához szükséges gépeket ismertetik. A művet a paprika a konyhaművészetben című fejezet zárja. A szerzők a paprika biológiai igényét, a termesztés technológiáját - fajta, talaj-előkészítés, tápanyag-utánpótlás, szaporítás, öntözés, növényvédelem, hajtatás - a technológiához és a fűszerpaprika feldolgozásához szükséges gépeket ismertetik. A művet a paprika a konyhaművészetben című fejezet zárja.9632862562http://webpac.lib.unideb.hu:8082/WebPac/CorvinaWeb?action=cclfind&resultview=long&ccltext=idno+000002604137000002604137