Könyves, ErikaNagy, Eszter2018-10-262018-10-262018-10-17http://hdl.handle.net/2437/258151Dolgozatom témája a gasztronómia. Gyakorlati félévemet a hajdúszoboszlói Hotel Aurumban töltöttem, mely meghatározó volt tapasztalatszerzés terén, így ezeket mutattam be a kezdő fejezetekben. Továbbá fontos hangsúlyt fektettem a gasztronómia történelmére egészen az őskortól kezdve. Kiemelkedőnek tartottam, hogy foglalkozzak a magyar konyha gasztronómiai történetével, ezen belül is az Alföld és szülőföldem ételeinek jellegzetességeivel. Munkámban próbáltam minél szélesebben bemutatni az ételválasztékot, a tájjellegű, szezonális, vegán ételválaszték szempontjából. Mivel szülőföldem közelében van egy híres étterem, ezért annak példájával elemeztem ezt a témát.40hugasztronómiaételválasztékvegánA gasztronómia rejtelmeiDEENK Témalista::Közgazdaságtudomány