Vass, NóraSarádi, Márk2015-10-292015-10-292015-10-29http://hdl.handle.net/2437/217434Dolgozatomban egy Hajdú-Bihar megyében található tejfeldolgozó üzem termékeinek alapjául szolgáló, nyers tej szomatikus sejtszámát vizsgáltuk. Az üzem 2 nagyobb gazdától és néhány kisebb termelőtől vásárolta és használta fel a tejet a tejtermékek előállításához.Az elegytej adatai 2013 júliusától, 2015 augusztusáig, míg az egyedi tejminták adatai 2013 júliusától, 2015 júniusáig álltak rendelkezésemre. Célunk volt, hogy az egyedi és elegytej mintáinak szomatikus sejtszáma és az évszakok között összefüggéseket keressünk.48huSzomatikus sejtszámNyers tejNyers tej minősítésTőgygyulladásAz évszakok hatása a tej szomatikus sejtszámáraDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Tej, hús és más állati termékek