2008-12-112008-12-119632860233http://hdl.handle.net/2437/54575Az elmúlt száz év kajszinemesítőinek értékes fajtái, hazánk éghajlati és környezeti adottságai, a legkedvezőbb termőtájak ültetvényeinek felújítása ismét világhírűvé teheti a magyar kajszit. Ehhez jó szaporítóanyag-előállítás, az ültetvények helyének legkedvezőbb kiválasztása, a fajták, a koronaformák helyes és fenntartható megválasztása, az ápolási munkák, a növényvédelem gondos elvégzése, a betakarított termés igényes feldolgozása szükséges. A szerzők bíznak abban, hogy a könyvből elsajátítható szakmaismerettel, jól szervezett munkával, szakmai összefogással ki lehet állni Európa gyümölcspiacára a páratlan zamatú kajszival.9632860233http://webpac.lib.unideb.hu:8082/WebPac/CorvinaWeb?action=cclfind&resultview=long&ccltext=idno+bibFSZ949851bibFSZ949851