Szőllősi, LászlóRaffai, Leila2015-10-302015-10-302015http://hdl.handle.net/2437/217702Az egyre növekvő népességnek köszönhetően megnőtt a világ állati eredetű fehérje iránti kereslete, azon belül is a hús iránti kereslet. A növekvő igény kielégítésére a baromfiágazat lesz a legmegfelelőbb.Dolgozatom célja egy korszerű magyarországi brojler hizlaló telep naturális mutatóinak alakulásának vizsgálata volt. Fő célkitűzésem, hogy ezeken a mutatókon keresztül bemutassam, hogy az ökonómiai hatékonyságra befolyással vannak a naturális hatékonysági mutatók alakulása. Vizsgálataim során primer és szekunder adatgyűjtést végeztem. A dolgozatomban rávilágítottam, hogy az ökonómiai hatékonyságra hatással vannak a naturális hatékonysági mutatók.43hubaromfinaturális hatékonyságökonómiaA vágócsirke hizlalás naturális és ökonómai hatékonyságának vizsgálata adott vállalkozás példáján keresztülAnalysis of the physical and economic efficiency of broiler production based on a given companyDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány