Soós, ÁronBacskainé Bódi, ÉvaEstók, Kamilla2019-11-252019-11-252019-10-25http://hdl.handle.net/2437/276852Szakdolgozatom során jeges teák négy komponensét vizsgáltam meg: koffein, catechin, epicatechin és epigallocatechin-gallát. Vizsgálatom célja az volt, hogy választ kapjak arra, minőségileg miben különböznek egymástól a különböző árkategóriájú jeges teák, illetve a bennük található komponensek milyen hatással vannak egy felnőtt és egy gyerek szervezetére. A négy komponens közül a koffeinnek volt a legnagyobb jelentősége, ugyanis elég magas koncentrációban voltak jelen a teákba. Ennek következtében javaslatokat tettem, hogy egy gyerek számára mennyi a megengedett maximális koffeinbevitel naponta.38hujeges teaHPLCkoffeincatechinJeges teák egyes komponenseinek vizsgálata nagyhatékonyságú folyadékkromatográfiás módszerrelDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány