Czipa, NikolettNyak, Boglárka2016-10-282016-10-282016http://hdl.handle.net/2437/231413Dolgozatom egy sertésvágóhíd feldolgozóüzemének termékkör fejlesztéséről szól. Kérdőívezés segítségével felmértem a fogyasztók hús- és húskészítmények fogyasztási szokásait, amiben kitértem a marinádozott (pácolt) hús bevezetésének igényére. A kérdőív alapján igényt tartanak a fogyasztók az új, kényelmi termék megismerésére. Cégen belül kóstoltatást, és próbagyártást végeztünk, majd a cég 2 élelmiszerboltjában kóstoltatásra került a termék. A végleges receptúra kialakítását, illetve a marinádozott hús technológiáját is bemutattam.38huNevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarországtermékfejlesztésmarinádozott sertéshúsEgy húsüzem termékkörének fejlesztéseDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány