Kántor, AndreaTóthné Bogárdi, AndreaVarga, Valentina Krisztina2019-10-292019-10-292019http://hdl.handle.net/2437/275332A dolgozatomban különböző gluténmentes lisztekből (pl. cirokliszt,rizsliszt, kukoricaliszt), illetve azok búzaliszttel való keverékéből készítettem kekszeket. Az elkészült mintákon különböző vizsgálatokat végeztem, hogy megtudjam, hogyan változnak a kekszek beltatalmi paraméterei a búzaliszt lecserélésével. Az elvégzett vizsgálatok között szerepelt többek között a szárazanyagtartalom meghatározása, a fehérje- és zsírtaltalom meghatározás, illetve az antioxidáns hatású vegyületek (köztük az összes polifenol és a flavonoid tartalom) mennyisége. Ezeknek a méréseknek az eredményei alapján határoztam meg, hogy melyik liszttípusból a legkedvezőbb elkészíteni a gluténmentes kekszeket.46hugluténmenteslisztkeverékkekszekKülönböző gluténmentes lisztkeverékekből készített kekszek összehasonlító elemzéseDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány