Németh, ZoltánMokrán, Nina2015-05-082015-05-082015-04-08http://hdl.handle.net/2437/212506Az élelmiszeriparban keletkező hulladékok melléktermékekként való felhasználása csökkenti a költségeket és a fenntartható fejlődést is elősegíti.Az élelmiszeriparban keletkező melléktermékek egy részét a biotechnológia hasznosítja, leginkább mint a fermentációk tápanyagforrása. Az élelmiszeripart és melléktermékeit feloszthatjuk aszerint, hogy növényi vagy állati forrásból származik-e a feldolgozott alapanyag. Bemutatom, hogyan készülnek és miként használják fel a főbb élelmiszeripari melléktermékeket a biotechnológiában. Végül a bioenergia termelésre szolgáló biogáz és bioetanol előállítását tárgyalom.36huélelmiszeriparmelléktermékekbiotechnológiaÉlelmiszeripari melléktermékek a biotechnológiábanDEENK Témalista::Biológiai tudományok