Borbélyné dr. Varga, MáriaFekete, Judit2010-11-082010-11-082010-10-222010-11-08http://hdl.handle.net/2437/100185Szakdolgozatom alapját egy kérdőíves felmérés képezte, melynek célja, hogy felmérjem a 20-30 éves Debreceni Egyetem hallgatóinak táplálkozási szokásait, egyes főbb élelmiszercsoportok kedveltségét. A dolgozat első részében részleteztem a szervezet szükségleteit (energia, fehérje, szénhidrát, zsír, vitamin, ásványi anyag, víz), valamint az ideális testsúlyra, elhízásra vonatkozó szakirodalmi feldolgozást. Különös hangsúlyt fektettem az állati zsírok és növényi olajok megítélésére, élettani hatásukra a mai szemlélet tükrében. A második fejezetben bemutattam saját vizsgálatom eredményeit. Kimutatásom szerint az általam vizsgált korosztály testtömeg-indexe a normális kategóriába esik. Kérdéseket tettem fel a fizikai állapot, étkezések gyakorisága, folyadékfogyasztás, valamint néhány élelmiszertípus kedveltségének felmérésére (kenyérfélék, tej- és tejtermékek, tojás, húsfélék, zöldség- és gyümölcsfélék, édességek, édesítő alternatívák, zsíremésztést befolyásoló fűszerek).56 oldalhutáplálkozási szokásoktápanyagszükségletekTáplálkozási szokások vizsgálata a 20-30 éves egyetemista korosztály körébenDEENK Témalista::Társadalomtudományok