Czipa, NikolettBényei, Éva Zsófia2016-10-262016-10-262016-10-26http://hdl.handle.net/2437/231280A hús egyik értékes táplálékunk. Dolgozatomban sertéshúsokat vizsgáltam. A nagyüzemi és háztáji sertések húsminőségét hasonlítottam össze. A húsok vizsgálatakor érzékszervi tulajdonságokat, fehérje-, zsír-, hamu-, elemtartalmat néztem, illetve csepegési léveszteséget és pH-t. Arra kerestem a választ, hogy lehet-e élelmiszerboltban olyan húst venni ami a háztáji húsminőséget megközelíti. Méréseim során arra a következtetésre jutottam, hogy igen lehetséges de magasabb árért cserébe.49husertéshúsnagyüzemiháztájiNagyüzemi és háztáji sertéshúsok összehasonlításaDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Tej, hús és más állati termékek