Hajdú, PéterKiss, Attila PéterSzanyi, Dóra2024-06-122024-06-122024-05-02https://hdl.handle.net/2437/372463A mai rohanó világban egyre nagyobb tudatosságra van szükségünk táplálkozásunkat illetően, figyelnünk kell a bevitt tápanyagok mennyiségére és minőségére egyaránt. Az elmúlt években lezajló világjárvány, illetve a környezeti változások egyre inkább arra sarkallják az embereket, hogy különböző táplálkozási trendek követésével tegyenek a saját egészségükért és a környezetük megóvásáért. A dolgozatom termékfejlesztése során szerettem volna egy olyan húsipari termék rosttartalmát fokozni, amelyet a fogyasztó szívesen vásárol meg, hiszen dúsítatlan formáját évtizedek óta fogyasztják külföldön és manapság egyre gyakrabban belföldön is. A rostban gazdag húsipari termék pedig lehetőséget nyújt arra, hogy a fogyasztók továbbra is élvezhessék a kedvenc ételeiket, miközben egészségesebb és táplálóbb étkezési lehetőségeket biztosítunk számukra.60hutermészetes adalékanyagbajor kolbásztermékfejlesztésrosttartalomTermészetes adalékanyagok hatása a bajor kolbász érzékszervi megítéléséreMezőgazdaságtudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.