Kincses, SándornéTóth, Veronika2018-11-222018-11-222018-10http://hdl.handle.net/2437/259447Kísérletem célja az volt, hogy választ kapjak arra a kérdésre, ami több generációt foglalkoztat, hogy vajon a hagyományos sertésből készült termékek vagy a mangalica sertésből készült termékek értékesebbek humán táplálkozástani szempontból. A húskészítmények jellemző minőség mérő paraméterein belül a nedvesség tartalmat, a fehérje tartalmat, az összes zsírtartalmat vizsgáltam. Továbbá a készítményekben található zsírsav összetételt, a telített és teltetlen zsírsav komponensek meghatározásával.48huhússertésmangalicanedvesség tartalomnátrium-klorid tartalomfehérje tartalomösszes zsírtartalomΩ-3 és Ω-6 zsírsavaktelített és telítetlen zsírokA hús- és mangalica sertésből készült termékek egyes beltartalmi paramétereinek vizsgálataDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány