Borbélyné Varga, MáriaDóráné Lukácsi, Edit2012-05-292012-05-292012-05-272012-05-29http://hdl.handle.net/2437/129454A dolgozatomat a mikotoxinok élelmiszerbiztonsági jelentőségének figyelembe vételével készítettem el. Összefoglaltam a mikotoxinok legfontosabb jellemzőit, az élelmiszerbiztonság fokozásának lehetőségeit a gabonafélék esetében. Bemutatom a Csuka Gabona Kft gabonaforgalmazó, raktározó tevékenységét, mely során a HACCP müködtetésével és folyamatos fejlesztésével az általuk forgalmazott étkezési és takarmánygabonák minősége garantált. Ismertetem a Mycostop projektben vállalt szerepét a cégnek. A dolgozatkészítése során az alkalmazott HACCP irányelveket, a ceglédberceli telephelyen alkalmazott eljárásokat kísértem figyelemmel.51 oldalhumikotoxinA Csuka Gabona Kft HACCP rendszerének szerepe a gabonafélék mikotoxin szennyezettségének csökkentése érdekében végzett minőségellenőrző vizsgálatokbanmezőgazdaságtudományüzemtanno_restriction