Karaffa, Erzsébet MónikaLukács, Anikó2013-11-152013-11-1520132013-11-15http://hdl.handle.net/2437/176450A földi életünk elengedhetetlen részét képezi a víz, hiszen a víz az élet forrása és egyben az egyik nélkülözhetetlen fenntartója is. Napjainkban nagyon fontos, hogy ivóvizünk a minőségi követelményeknek mindenkor megfeleljen, és egészségre ártalmas hatása ne legyen. Az ivóvíz rendszeres vizsgálata központi fontosságú, mivel a kórokozókkal szennyezett ivóvíz fogyasztása súlyos egészségügyi következményeket vonhat maga után. Szakdolgozatom célja az, hogy bemutassa a NYÍRSÉGVÍZ Zrt. szolgáltatási területén Nyíregyháza és vonzáskörzete bakteriológiai vízminőségi változásait 2008-2012 között. Ezen belül részletezem Kótaj, Paszab és Nyírtelek által üzemelt víztermelő kutakból nyert víz bakteriológiai tulajdonságait.34huIvóvízVízminőségMikrobiológiaBakteriológiaIvóvíz minőségi változások a NYÍRSÉGVÍZ Zrt. által ellátott területekenDEENK Témalista::Biológiai tudományok::Mikrobiológia