Diósi, GerdaJuhászné Tóth, RékaGulyás, László2025-11-062025-11-062024https://hdl.handle.net/2437/398500A szakdolgozatomban a gyros pitát, olyan szempontból vizsgálom, hogy természetes színanyagok felhasználásával milyen színváltozásokat lehet elérni a termékben amellett, hogy jótékony hatású anyagokkal dúsítom. A pitákat különböző színezőanyagok hozzáadásával készítettem el, két különböző koncentrációban. Színvizsgálatnak és érzékszervi bírálatnak vetettem alá, illetve vizsgáltam a sütési paramétereit. A különböző színű pitáknál kapott eredményeket összevetettem, és az egyes színezőanyagok és a koncentrációjuk közötti összefüggéseket kerestem.42huzsebes pitaszínezésdúsítástermészetesérzékszervi bírálatTermészetes színezékekkel dúsított zsebes pita készítéseMezőgazdaságtudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.