Szűcs, Róbert SándorMonori, Kristóf2020-10-292020-10-292020-10http://hdl.handle.net/2437/297817Dolgozatomban a fogyasztók tájékoztatás iránti igényének erősödése miatt aktuális témát vizsgáltam és fókuszában az egészségtudatosság áll. Véleményem szerint, az élelmiszerek összetevőit, biológiai és tápértékét, stb. mindig meg kell nézni a termékeken, mielőtt megvásároljuk azokat. Érdekelt, hogy mások is így gondolják-e, fontosnak tartják-e a termékcímkéken található információkat. Kutatásomban arra kerestem választ, hogy az egészségtudatos vásárlók mennyire tartják fontosnak a termékcímkékről való tájékozódást. Dolgozatom kiterjed az egészség, az egészségtudatosság és az egészségesség mint minőségjellemző témakörökre. Bemutatom, mit takarnak a „bio”, „öko” és „organikus” jelzők. Bemutatom továbbá a fogyasztóvédelem rövid történetét, a termékcímkék, mint elsődleges tájékoztató eszközök szerepét, a velük szemben támasztott követelményeket. Kitérek az élelmiszercímkékre vonatkozó speciális szabályokra is, valamint arra, hogy az élelmiszercímkék információtartalma hogyan befolyásolja a vásárlói döntéseket.54hutermékcímkeegészségtudatostermékjellemzőkA termékcímkék szerepe az egészségtudatos vásárlók választásaibanThe role of product labels in the choices of health-conscious customersDEENK Témalista::Közgazdaságtudomány