Diósi, GerdaBoros, Bernadett2022-05-132022-05-132022-04-21http://hdl.handle.net/2437/333141A dolgozat a növényi rosttal dúsított száraztészták jellemzőit vizsgálja, nedvességtartalom, főzési idő, duzzadás és savfok tekintetében, a tészta-és rostfogyasztási szokásokat, a rostfogyasztás egészségre gyakorolt hatásait, preventív funkcióit, illetve a tésztakészítés technológiáját, jogszabályba foglalt elvárásokat taglalja. Megtalálható a gyártási folyamat. A technológia alkalmazás során előfordulása veszély elemzése. Szénhidrát fogyasztási szokások. Egyéb innovációk termékfejlesztések területén. Táblázatok és diagramok szemléltetés.48hunövényi rostokszáraztésztaGHPtészta dúsításrostfogyasztásNövelt rost tartalmú száraztészták fejlesztéseDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány