Kincses, SándornéBorbély, Rita2015-11-232015-11-232015-10-28http://hdl.handle.net/2437/218836Számos forrásból értesülhetünk róla, hogy a halfogyasztás milyen jótékony hatással van a szervezetünkre. Sajnos, a felnőtt lakosság jelentős része ennek ellenére sem fogyaszt nagyobb mennyiségben halat. Nyilvánvaló ok, hogy a létminimum közelében élő emberek nem engedhetik meg maguknak a gyakori halfogyasztást. Ebből adódóan számos gyermek sem jut ehhez a rendkívüli fehérjeforráshoz. Véleményem szerint, erre a problémára a közétkeztetés nyújthat megoldást. Számításokat végeztem, hogy kiderüljön, mekkora mennyiségű halterméket igényelne az iskolai étkeztetés, továbbá van-e megfelelő halászati és feldolgozói háttér ennek megvalósítására.35huhalhalételekközétkeztetésmenzaHalételek, mint alternatíva a gyermekétkeztetés javításábanHalászat, haltenyésztés