Kiss, DóraBodnár, Zsófia Eszter2020-11-202020-11-202020http://hdl.handle.net/2437/298838Szakdolgozati kutatásom során a trappista sajt beltartalmi paramétereinek változását vizsgáltam a sajt érése során. A sajtok, illetve sajtkészítmények világszerte kedvelt, illetve széles körben felhasznált tejtermékek, melyeknek számtalan változata ismert. Magyarországon kiemelkedő fontosságú a trappista sajt, kedveltsége a magyar fogyasztói társadalomban jelentős. Ennek pedig az az oka, hogy a trappista sajt kellemes ízű, könnyen reszelhető, szeletelhető, így a gasztronómia területén széles körben felhasználható, illetve a fogyasztói átlagára a többi sajttípushoz viszonyítva viszonylag alacsony.44huéréstrappistabeltartalomA trappista sajt beltartalmi paramétereinek változása az érés soránDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány