Csatári, DóraGavallér, Fruzsina2020-10-272020-10-272020-10http://hdl.handle.net/2437/297434Kultúránk egyik legmeghatározóbb eleme a gasztronómia, amellyel minden ember sokat találkozik élete során. Gondolhatunk akár egy napi étkezés eltervezésére, a hozzávalók bevásárlására, egy étterem kiválasztására, mindennapjaink szerves része a táplálkozás, az étkezés. Ezen cselekvések minden nemzetnél, társadalmi csoportnál más és más hagyományok szerint történnek. Dolgozatomban arra szeretnék rávilágítani, hogy a magyar gasztronómiában milyen változások következtek be, amely a francia gasztronómia behatásának köszönhető, valamint, hogy mennyire van tudatában a magyar lakosság a saját konyhai elemeinek eredete kapcsán. Ezen belül pedig a magyarországi bisztrók múltját és jelenlegi helyzetét szeretném bemutatni, azon belül is a bisztrók mai megjelenését az országban és ezek kínálatát, pár fővárosi és debreceni példán keresztül. Keresleti oldalon azt fogom kutatni, hogy a lakosság mennyire tartja potenciális választásnak a bisztrókat, milyen gyakran jár ezen vendéglátóegységekbe, valamint, hogy milyen viszonyban van bisztrók által nyújtott étkezési lehetőségekkel és a további kínált szolgáltatásokkal.46hufranciagasztronómiabisztróA bisztrók népszerűsége MagyarországonPopularity of bistros in HungaryDEENK Témalista::Közgazdaságtudomány