2008-12-032008-12-039639239925http://hdl.handle.net/2437/38958A mű tizenegy fejezete a tőgyegészségtannal és a tejjel kapcsolatos alapismereteket összegzi. A tej minőségét alapvetően a tejet szolgáltató tehén és mindenekelőtt a tőgy egészségi állapota, valamint a tejkezelés szakszerűsége határozza meg. A könyv ismerteti a tőgy anatómiáját és élettanát, valamint a tehéntej tulajdonságait. Részletesen foglalkozik a tőgygyulladással, bemutatva a kórtani klinikai jellemzőit és a különböző mikrobás eredetű tőgygyulladásokat. A gyógykezelésről és a tisztításról, fertőtlenítésről önálló fejezetek szólnak. A tejvizsgálati módszereket és a fontosabb tejtermékeket bemutató fejezetek már a feldolgozásba engednek bepillantást.9639239925http://webpac.lib.unideb.hu:8082/WebPac/CorvinaWeb?action=cclfind&resultview=long&ccltext=idno+bibJAT00379041bibJAT00379041