Rózsáné Várszegi, ZsófiaHorváth, Judit2015-10-282015-10-282015-10http://hdl.handle.net/2437/217357Manapság egy alapvető fogyasztói elvárás lett, hogy a vásárolt élelmiszer biztonságos és kiváló minőségű legyen. Ezeknek a követelményeknek a biztosítása az élelmiszer-előállítók feladata, nekik kell gondoskodni arról, hogy az előállított termékek az egészségre ártalmatlanok legyenek és elégítsék ki a fogyasztók igényeit. A dolgozatomban a Nádudvari natúr vajkrém minőségével foglalkoztam.Célom az volt, hogy az alkalmazott vizsgálatokkal megállapítsam, hogy a vajkrém megfelel-e a követelményeknek.Ehhez bemutatom a minőség és a minőség-ellenőrzés fogalmát, folyamatait. Ismertetem röviden a minőség-biztosítási rendszereket, majd bemutatom a minőség-ellenőrzés alapját képező Nádudvari natúr vajkrémet és az alkalmazott vizsgálatokat.45huminőség ellenőrzésvajkrémNádudvari natúr vajkrém minőség-ellenőrzéseDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány