Szabóné Petróczki, FlóraPeles, Ferenc ÁrpádGyergyói, Csilla Erzsébet2018-10-252018-10-252018-10-22http://hdl.handle.net/2437/257915A nyers tej minősége meghatározza a nyers tej értéket, tehát a közvetlen fogyaszthatóságát és az ipari feldolgozhatóságát. Ilyen minőségi tényezők a nyers tej fizikai jellemzői (például szín, szag, íz, állag), valamint a higiéniai és mikrobiológiai állapota (összcsíraszám, szomatikus sejtszám és erjedést gátló tejidegen anyagok). Ezen tényezőket indifferens szervek által végzett vizsgálatok során értékelik és fejezik ki a felvásárlási árban.50hunyers tejmikrobiológiaszomatikus sejtszámösszcsíraszámtejidegen gátlóanyagA nyers tej mikrobiológiai állapota egy Hajdú-Bihar megyei tejtermelő gazdaság esetén, összehasonlítva a megyei és országos eredményekkelDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány