Kincses, SándornéKeszler, Zsófia2021-11-032021-11-032021http://hdl.handle.net/2437/324032A fűszernövények és belőlük készített őrlemények a mindennapi életünk szerves részét képezik. A gasztronómia világában és az élelmiszeriparban is felhasználják őket íz, illat, illetve szín javítására. A diplomadolgozatomban az általam kiválasztott fűszernövényeket szerettem volna bemutatni, kitérve azok történelmi vonatkozásaira, termesztésére, illetve felhasználására. A beltartalmi vizsgálatokat a bazsalikom, póréhagyma, valamint metélőhagyma növényeken végeztük el. A népszerűségük és felhasználásuk felmérése az általam elkészített kérdőívek kitöltése mellett, a dolgozat tárgyát képező növényekkel ízesített pogácsák érzékszervi bírálata alapján történt.54hufűszernövényekbazsalikompóréhagymametélőhagymabeltartalomtermesztésfelhasználásantioxidánsZöldfűszerek antioxidáns tartalmának és felhasználási szokásainak összehasonlításaDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány