Pál, KárolyCsige, Annamária2019-05-282019-05-282019http://hdl.handle.net/2437/268308Egyértelműen ki tudom azt jelenteni, hogy a folyadékfogyasztásról egyre több helyütt hallhatunk, olvashatunk. Nem csupán az életmódra levetítve, hanem energiaszintünket is befolyásolja. Személyesen is tapasztalom a környezetemben, hogy nem fogyasztanak kellő mennyiségű vizet az emberek. Az ásványvíz mintákat egy magyar ásványvízgyártó cég bocsájtotta rendelkezésünkre, így a minták egyenesen a gyártó sorról érkezhettek meg hozzánk, biztosítva az elegendő mennyiségű mintát is Kutatásaimnak a célja az volt, hogy meggyőződjem arról, hogy az ásványvizek mennyi ideig fogyaszthatóak felbontást követően, hiszen hajlamosak vagyunk azt később elfogyasztani. De ha mégis így cselekszünk, történik-e az adott környezeti körülmények között, olyan mikrobiális tevékenység, ami élelmiszer eredetű megbetegedéseket válthat ki. Az eredményeket az MSZ 448-44:1990 szabvány alapján értékeltem. Összegezve a kutatásomat csak megközelítőleges választ tudok adni arra, hogy a hosszas tárolás mikrobális növekedést eredményezhet. szem előtt kell tartani azt is, hogy a labormunka nem steril és akkreditált laboratóriumban történt, így az a lehetőség is fenn áll, hogy a munka során mi szennyeztük be. Ezt az esélyt az is növeli, hogy szakképesítéssel sem rendelkezünk ilyen fajta mintavételezésre.  64huásványvízélelmiszer-mikrobiológiaENDOPCAPCRhőmérséklettáptalajösszcsíraszámÁsványvizek mikrobiológiai vizsgálataiDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány