Szürös, LeventeFekete, Emese2023-05-052023-05-052023-05-04https://hdl.handle.net/2437/351994A diplomamunkám elkészítése során négy üzemi fermentáció folyamatát vizsgáltam különböző nitrogénforrások alkalmazásával. A felhasznált nitrogénforrások közül a szójalisztet, szójapeptont, Pharmamediat, illetve a kukoricalekvárt (CSL) vizsgáltam. Az analizátorral történő méréseim során a levett minták összes fehérjetartalmát, foszfáttartalmát, illetve a nem oldható szilárd komponensek mennyiségét mértem és elemeztem. A kísérleteim során azt vizsgáltam, hogy milyen hatása van a hőkezelésnek a nitrogénforrásokra, illetve a foszfáttartalom és nem oldható szilárd komponensek mennyisége hogyan változik ebben az esetben. A fermentációk előkészítése során vizsgáltam a táptalaj konyhák, illetve épületek közötti különbséget azonos nitrogénforrás alkalmazása esetén.50hunitrogénforrásokfermentációtotal proteinNitrogénforrás és fehérjetartalom változásának vizsgálata különböző ipari fermentációs folyamatok soránDEENK Témalista::KémiaHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.Titkosított