Peles, Ferenc ÁrpádCsépányi-Gazda, Kitti2014-10-302014-10-302014-10http://hdl.handle.net/2437/199378Dolgozatomban egy baromfifeldolgozó üzem és baromfitelepeken vett higiéniai és mikrobiológiai minták eredményeit mutattam be. Kitértem a baromfifeldolgozás során a kritikus ellenőrzési és szabályozási pontokra. Meghatároztam a különböző baromfirészekben a szalmonella és mikrobaszám előfordulását. Az istállótelepeken etetőkből, itatókból, oldalfalról, padozatról, légbeejtőről és ventilátorról határoztam meg a mikrobaszámot szintén. Az üzemben pedig a berendezésekről vett mintákban figyeltük meg a mikrobaszám és szalmonella előfordulását.59hubaromfifeldolgozásmikrobiológiahigiéniaA baromfi telepen és baromfifeldolgozó üzemben vett mikrobiológiai és higiéniai minták eredményeinek bemutatása a Várda-Baromfihús Kft-nélDEENK Témalista::Biológiai tudományok::Mikrobiológia