Fekete, IstvánBurai, Szabolcs2025-12-082025-12-082025-10-28https://hdl.handle.net/2437/399532Szakdolgozatom témája a táplálkozási szokások és életmódbeli különbségek összehasonlítása magyar és nemzetközi hallgatók között. A dolgozatom témaválasztását több tényező is inspirálta. Élelmiszermérnök hallgatóként és aktív sportolóként kiemelten fontos számomra az egészséges táplálkozás, a kiegyensúlyozott életmód és a mentális jólét megőrzése. Egyetemi éveim alatt részt vettem a Resort Leaders és az Erasmus+ nemzetközi cserediák programokban, amelyek során az Egyesült Államokba és Németországba volt lehetőségem eljutni, és számos nemzetközi hallgatót ismerhettem meg. Ennek hatására döntöttem úgy, hogy kérdőíves felmérés keretén belül vizsgálom a magyar és nemzetközi diákok táplálkozási és életmódbeli különbségeit. Kutatásomban próbálok arra törekedni, hogy feltárjam a magyar és az egyes etnikumok közötti különbségeket, ezáltal a pozitív és negatív berögződéseket, illetve azokat a szokásokat, amelyeket a felmérésben szereplő országok el tudnának sajátítani egymástól.77huTáplálkozási szokásokÉletmódNemzetközi hallgatókTáplálkozási szokások és életmódbeli különbségek összehasonlítása magyar és nemzetközi hallgatók közöttIrodalomtudomány::Összehasonlító irodalomtudományTársadalomtudományok::Nemzetközi kapcsolatokKultúratudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.