Kincses, SándornéBalogh, Ádám2015-10-302015-10-302015http://hdl.handle.net/2437/217644Szakdolgozatom célja az volt, hogy kiderítsem, van-e különbség a frissen, háztartási körülmények között készült gyümölcslevek és a kereskedelmi forgalomban kapható gyümölcslevek ásványi anyag- és antioxidáns tartalma között. Az ásványi anyagok közül a foszfor, a kálium, a magnézium és a kalcium mennyiségét határoztam meg és hasonlítottam össze a különböző gyümölcslevekben. A vizsgálatba 100%-os és 25%-os alma és narancs leveket is bevontunk, így módunk nyílt arra is, hogy ezen termékek vizsgált paramétereit is összehasonlítsuk.38huNevezd meg! 2.5 Magyarországgyümölcsléásványi anyagantioxidánsGyümölcslevek ásványi anyag és antioxidáns tartalmának vizsgálataDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány