Magyar, KárolySzabó, Róbert2007-11-062007-11-0620072007-11-06http://hdl.handle.net/2437/2879A HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point azaz Veszélyes, Kritikus Szabályozási Pontok) módszere. A HACCP nemzetközileg elfogadott módszer, az élelmiszerek biztonságának megteremtésére a lehetséges kockázatok, veszélyek megállapítása, értékelése és kezelése révén. Előírja az alkalmazását a magyar törvény és az Európai Unió Élelmiszerhigiéniai Direktívája EU 93/43. A HACCP segítségével meghatározható, hogy mely pontokon kell a folyamatokat élelmiszerbiztonsági szempontból szabályozni, és ehhez milyen vizsgálati rendszert kell alkalmazni. A vizsgálatot a Hajdúhadházi Bocskai Mezőgazdasági Kft telepén végeztem a rendelkezésemre bocsátott dokumentumok és helyszíni vizsgálat alapján. Az üzemben tapasztaltakat összehasonlítottam a szakirodalomban leírtak és a HACCP követelményrendszerével.39 p.1905138 bytesapplication/pdfhuállattenyésztésHACCPélelmiszerbiztonságA HACCP alkalmazása a szarvasmarha tenyésztésbenThe HACCP application in the cattle breedingDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Állattenyésztéstan