Kincses, SándornéBodnár, Ágnes2014-10-302014-10-302014-10-29http://hdl.handle.net/2437/199320A paradicsom a legjelentősebb mértékben termesztett zöldségnövény a világon, emiatt nem elhanyagolható pontos beltartalmi értékeinek megismerése.Szakdolgozatomban arra kerestem a választ, hogy a paradicsom érettségi foka és fajtája hogyan befolyásolja a antioxidáns tartalmát. Vizsgálatom során az érettség előrehaladtával az antioxidáns tartalmú vegyületek aránya növekedett, de fajtánként eltérés volt megfigyelhető. Ezen vegyületek hozzájárulnak a szervezet kiegyensúlyozott működéséhez.43huparadicsom érettségi fokaiösszes polifenol mennyiségantioxidáns tartalomA paradicsom antioxidáns tartalmának alakulása az érettség fokától függőenDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány