2008-12-182008-12-189632861647http://hdl.handle.net/2437/70968Ez a konyhai kisszótár rövid, tömör, közérthető értelmezését adja a magyarul eddig tisztázatlan vagy kevésbé ismert gasztronómiai kifejezéseknek, nemzetközi szakszavaknak, újabb keletű alapfogalmaknak és divatszavaknak. Az értelmezésen túl helyenként etimológia és keletkezéstörténet is sűrűsödik a szócikkekben, amelyek a gasztronómiai hagyományoktól az ételkészítési módokon át a receptleírásokig vezetnek végig a kulinária sokszínű világában, találó idézeteket is segítségül híva egy-egy fogalom, étel- vagy italfajta szabatos meghatározásához. A világutazó szerző a legtöbb címszónál feltüntetni, melyik nyelvből vagy országból származik az értelmezett kifejezés. Bekerültek a szójegyzékbe földrajzi és személynevek is, ha közvetve vagy közvetlenül közük van a gasztronómiához. A világutazó szerző a legtöbb címszónál feltüntetni, melyik nyelvből vagy országból származik az értelmezett kifejezés. Bekerültek a szójegyzékbe földrajzi és személynevek is, ha közvetve vagy közvetlenül közük van a gasztronómiához.9632861647http://webpac.lib.unideb.hu:8082/WebPac/CorvinaWeb?action=cclfind&resultview=long&ccltext=idno+25452952545295