Kovács, BélaTóth, Károly2010-04-292010-04-2920102010-04-29http://hdl.handle.net/2437/94976A hús az egyik legjelentősebb élelmiszer az emberi táplálkozás szempontjából. A fogyasztása egyidős az emberiséggel. A húsfogyasztásnek előnyei és hátrányai is vannak. Az egészségre gyakorolt hatásai is különböznek. Egyik előnye a húsfogyasztásnak a különböző ásványi anyagok pótlása. Magas vas és foszfortartalma jó hatással van az emberi szervezetre. A kísérletek során vizsgálataim kiterjedtek a különböző húsok elemtartalmára, valamint a főzésük során tapasztalható elemtartalom kióldódására.40huhúselemfőzéscsontA különböző húsok, csont elemtartalmának összehasonlítása és főzésük során tapasztalható elemkiódódás elemzéseDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Tej, hús és más állati termékek