Peles, Ferenc ÁrpádVáradi, Norbert2013-11-202013-11-202013-102013-11-20http://hdl.handle.net/2437/176729Az élelmiszer-biztonság az elmúlt időszakban mindinkább előtérbe került és foglalkoztatja a közvéleményt is (pl. élelmiszerbotrányok). Ez indukálta, hogy a kormányzatok lépéseket tettek, és kialakították a tudományos kockázatelemzésen alapuló intézményi rendszert. Ez ugyanis jelen korunk legkorszerűbb módja, amellyel igyekszünk garantálni az élelmiszer-biztonságot. Dolgozatomban a kockázatelemzéssel és élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos hazai és európai intézményeket, továbbá magát a kockázatelemzési folyamatot tárgyalom.47hukockázatelemzésélelmiszerbiztonságkockázatbecslésveszélyjellemzésA kockázatelemzés intézményei és működése a gyakorlatbanDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány