Csatári, DóraKósa, Nikoletta2019-10-242019-10-242019-10-25http://hdl.handle.net/2437/274817Szakdolgozatom témájaként a XXI. század leggyakoribb, illetve legközkedveltebb étrendjeinek vizsgálatát választottam, személyes indíttatások hatására. A vendéglátás, illetve a gasztroturizmus kiemelkedő jelentőséggel bír napjainkban. A vegetáriánus, vegán, paleolit, glutén és laktózmentes étrendek egyre nagyobb teret kapnak, így az éttermek részéről történő alkalmazkodás szükségszeű.Kutatásom olyan debreceni éttermekre terjed ki, amelyek kínálatában megjelennek hagyományos és speciális fogások egyaránt. A kérdőív segítségével felmértem a speciális étrendet követők étteremválasztási peferanciáit. Szakdolgozatom ezáltal a speciális fogások megjelenését vizsgálja hagyományos éttermek kínálatában.50huegészségdiétákspeciális étrendekSpeciális diéták megjelenése a debreceni éttermek kínálatában és keresletébenAppearance of special diets in the supply and demand of Debrecen restaurantsDEENK Témalista::Közgazdaságtudomány