Szűcs, Róbert SándorHőgye, Hanga2025-01-132025-01-132024-10-30https://hdl.handle.net/2437/384851Dolgozatom megírása során fő célkitűzésemnek tekintettem, hogy megtudjam a Magyar egyetemisták miképpen viszonyulnak a entomofágiáthoz. Szekunder kutatásomban megvizsgáltam, hogy miért fontos és aktuális a fenntartható táplálkozás kérdése. Elemeztem a magyar emberek étkezési szokásait, rávilágítva az egészségtelen fogyasztási mintákra és az ezekből fakadó kihívásokra. Emellett kiemeltem a bolygó csökkenő erőforrásait és ezek hatását az élelmiszer-ellátásra, amely sürgetővé teszi az alternatív fehérjeforrások, például a rovarfogyasztás bevezetését. Kitértem a rovarfogyasztás környezeti és egészségügyi előnyeire, beleértve a kisebb ökológiai lábnyomot és a magas fehérjetartalmat. Ezt követően, primer kutatásként kérdőíves felmérést készítettem a magyar egyetemisták körében, hogy megismerjem a korábbi kutatásokhoz képest hogyan változott az ő véleményük a rovarfogyasztással és fenntartható táplálkozással kapcsolatban.48hurovarentomofágiaRovarfogyasztás MagyarországonInsect Consumption in HungaryKözgazdaságtudomány::MarketingHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.