Alexa, LorándMészáros, Dóra Fanni2020-05-042020-05-042020http://hdl.handle.net/2437/285560Szakdolgozatom témája a vörösborok beltartalmi paramétereinek és azok jótékony hatásainak vizsgálata volt. Vizsgálataim során különböző magyarországi borvidékekről származó vörösbor minták fenolos vegyülettartalmát, flavonoid-tartalmát, C-vitamin és savtartalmát mértem. Illetve kitértem az általam tanulmányozott vörösborszőlő-fajták és a vizsgált paraméterek jellemzésére is. Mivel a vörösbor fogyasztása napjainkban divatnak is mondható, munkám célja az volt, hogy kutatásommal igazoljam eme nedűben fellelhető alkotóelemek pozitív hatásait szervezetünkre, természetesen mérsékelt fogyasztás mellett.38huvörösborbeltartalmi paraméterekjótékony hatásmagyarországi borvidékekVörösborok beltartalmi paraméterei és jótékony hatásaiDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány