Fekete, IstvánDrotár, Nóra Anita2022-11-032022-11-032022https://hdl.handle.net/2437/338808Szakdolgozatom elsődleges célja az volt, hogy különböző területeken való kutatásokkal megismertessem a vörös túrót, mint alternatív tejipari terméket. Mivel még nem közismert terméknek mondható, és a recepttúrája is szájról szájra terjed, a szakdolgozatban szereplő termék elkészítésében a saját ötleteim, elképzeléseim is szerepet játszottak. A kutatások kérdőíves-, analitikai-, mikrobiológiai vizsgálatokból, elemzésekből tevődtek össze. Rögös túróból-, és vörös túróból készült termékek kerültek vizsgálatra. A kapott eredményeket összehasonlítottam, és ezek alapján vontam le a következtetéseket. Összességében elmondható, hogy ez az új termék színesítené a tejtermékek kínálatát. Más termékbe való beépítéssel különlegesebb ételt tudnánk készíteni.56hutejipartúróvörös túrórögös túróVörös túró, mint alternatív tejipari termékDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Tej, hús és más állati termékek