Szabó, CsabaKatona, Eleonóra2021-05-032021-05-032021-04-23http://hdl.handle.net/2437/308178A hőstressz jelensége napjaink egyik legfontosabb problémája a sertéstenyésztők körében. Az ellene való védekezés is elég nehézkes és sok esetben költséges. A sertés az egyik olyan haszonállatunk, amely nagyon rosszul viseli a magas környezeti hőmérsékletet. A hőstressz főleg az emésztésre gyakorol negatív hatást. A tanulmány célja az, hogy kiderítsük, az antioxidáns kiegészítés képes-e enyhíteni a hőstressz káros hatásait hőstressz idején.44 oldalhuhízósertésemelt szintű antioxidánsC-vitaminE-vitaminszeléncinkileális emészthetőségA hőstressz és az emelt szintű antioxidáns (E- és C-vitamin, Se és Zn) kiegészítés hatása a táplálóanyagok és néhány ásványi anyag ileális emészthetőségére hízósertésekbenDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Állattenyésztéstan