Törökné Kiss, Klára Ágnes2024-08-012024-08-012014-12-31Táplálkozásmarketing, Évf. 1 szám 1-2 (2014): Táplálkozásmarketing , 149-1512064-8839https://hdl.handle.net/2437/378760The wine is still in Hungary in Hungarian history, culture, and one of the key elements of the economy are considered . Last, but not to the point of producing and selling the wine regions of livelihoods. Thousands of years in wine-producing traditions preserved in the modern winemakers, wine competitions demonstrate their skills.A bor egy olyan nemes ital, amelyet egyes nemzetek büszkén fogyasztanak és készítenek. A szőlőművelésnek és borkészítésnek hagyományai vannak. A nemzetközi borpiacon a hagyományos bortermelő országok mellett megjelentek a „hódító” bornemzetek. A magyar borászat nincs rossz helyzetben. Kiváló szakembereink vannak és a természeti adottságaink is megfelelőek. A borfogyasztás szokásainak vizsgálatából kiderült, hogy itthon az egyik legkedveltebb alkohol a bor, amelyet a magyarok kiváltképpen ünnepekkor fogyasztanak szívesen. Míg a hazai borfogyasztás évről évre csökken, a fiatalok körében mégis divat lett érteni a borokhoz. A magyar borkultúra szintje viszonylag alacsony, bár fejlődési pályán van. Szükséges tehát a borkultúrát javító szerveződések támogatása, kitalálása.application/pdfwinewine marketingwine comsuptionculture of winewine productionborbormarketingborfogyasztásborkultúrabortermelésBormarketing, borfogyasztás és bortermelés hazánkbanfolyóiratcikkOpen AccessSzerzőhttps://doi.org/10.20494/TM/1/1-2/22Táplálkozásmarketing1-21TM2631-1380