Kállai, ZoltánMitercsák, Judit2013-11-202013-11-202013-11-192013-11-20http://hdl.handle.net/2437/176650Három, Tokaj - hegyaljai borvidékről izolált különböző élesztőfaj összehasonlítását terveztük el. A kiválasztott élesztőfajok Tokaj spontán erjedő bormintáiból mindig nagy részarányban izolálhatók, ezért a borvidék élesztő flórájának jellemző tagjai: a Saccharomyces cerevisiae, Saccharomyces uvarum és a Candida zemplinina. A három faj borászati tulajdonságait teszteltük, azt vizsgáltuk, hogy a spontán erjedő tételhez hasonlítva, a kiválasztott kísérleti törzsek mennyire tudnak zökkenőmentesen erjeszteni, majd a végeredményt érzékszervi bírálatnak vetettük alá.48huélesztőborTokaji borvidékről izolált három különböző élesztőfaj borászati tulajdonságainak értékeléseDEENK Témalista::Biológiai tudományok::Genetikano_restriction