Czeglédi , LeventeHegedüs, Maja Angéla2025-06-162025-06-162025-05-07https://hdl.handle.net/2437/391869A dolgozatom célja a magyar szürke szarvasmarha és a limousin marha húsának érzékszervi tulajdonságainak összehasonlítása volt. A vizsgálat íz, állag, illat, szín, rágósság és lédússág szempontjaira terjedt ki. A kutatást vakteszttel kombinált kérdőíves módszerrel végeztem. A húsokat standardizált módon, fűszerezés nélkül, medium rare állapotban készítettem el. A résztvevők nem tudták, melyik hús melyik fajtából származik. Ez biztosította az értékelés objektivitását. A vizsgálat célja az volt, hogy feltárja a két húsfajta közötti érzékszervi különbségeket és a magyar szürke hús piaci lehetőségeit46humagyar szürke szarvasmarhalimousin marhaorganoleptikus vizsgálathúsfogyasztási preferenciákMagyar szürke szarvasmarha és limousin fajták húsának organoleptikus vizsgálataMezőgazdaságtudomány::ÁllattenyésztéstanHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.