Rózsáné Várszegi, ZsófiaTakács, BeátaSánta, Soma2022-11-112022-11-112022https://hdl.handle.net/2437/339501Szakdolgozatom témája egy húsipari termék, a Tokaj Gourmet Aszús Mazsolás Sonka termékfejlesztésének bemutatása. A szakirodalmi áttekintés során többek között említést tettem a húsipar jelentőségéről, majd kifejtettem a funkcionális élelmiszer fogalmát, a szőlő élelmiszeriparban történő felhasználásának módjait. Ezt követően a Zemplén Gourmet 1889 Kft. rövid bemutatása után ismertettem az általam bemutatott termék megalkotásának folyamatát, azaz a termékfejlesztés egyes fázisait. Különös hangsúlyt fektettem a terméket kóstoló vásárlók véleményének elemzésére, ezek alapján a termékfejlesztés jövőbeni irányvonalának meghatározására. A következtetések levonását követő összefoglalásban kitértem a magyar húsipar helyzetére, valamint hangsúlyoztam a Zemplén Gourmet 1889. Kft. innovációra való hajlamát, az általam választott termékkel kapcsolatos elképzeléseit.47hutermékfejlesztéssonkaélelmiszeriparaszúborhúsiparInnovatív húsipari termékfejlesztés – A Tokaj Gourmet Aszús Mazsolás Sonka megalkotásának folyamataDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Tej, hús és más állati termékekHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.