Szőllősi, LászlóNagy, Márta Erzsébet2013-01-072013-01-0720122013-01-07http://hdl.handle.net/2437/155353A magyar élelmiszeripar a nemzetgazdaság egyik legfontosabb területe. Az élelmiszer előállítását végzi, tevékenysége mással nem helyettesíthető, stratégiai jellegű. Ezen belül is a sütőipar az egyik legfontosabb szakágazat, mivel az alapvető élelmiszereket, a kenyérféléket állítja elő. A magyar sütőiparban a vállalkozások száma folyamatosan csökkent, melynek oka lehet az ágazat telítődése, valamint az élelmiszeriparral szemben támasztott magasabb élelmiszerbiztonsági követelmények. Dolgozatomban bemutattam Mátyás Sütő Kft-nél 2012-ben megvalósult gépberuházást, ehhez elemeztem a vállalkozás tevékenységét, költség-jövedelem viszonyait, végül hosszú távú gazdaságossági elemzést végeztem.60 oldalhuélelmiszeriparsütőiparberuházásberuházás-elemzéssütőipari vállalkozásgépberuházásSütőipari tevékenységet folytató vállalkozás gépberuházásának gazdaságossági vizsgálataDEENK Témalista::Közgazdaságtudomány::Vállalatgazdaságtanno_restriction