Alexa, LórándSzabó, Kíra2022-11-102022-11-102022-10-22https://hdl.handle.net/2437/339359Dolgozatomban az általam készített gluténmentes sörök különböző beltartalmi paramétereit hasonlítom össze. A söröket eltérő módszerekkel állítottam elő. Három termékhez zabmalátát, valamint rizs- és kukoricapelyhet használtam, egyhez pedig árpamalátát, mely termékhez az Aspergillus niger által termelt gluténbontó enzimet adtam. Továbbá lefőzésre került egy kontroll sör, amely tartalmaz glutént. A vizsgálatok a minták egyes söripari értékmérőire terjedtek ki, például a színintenzitásra, az összes titrálható savtartalomra és a keserűsavtartalomra, továbbá mértem a minták összes fenolos vegyülettartalmát, flavonoid-tartalmát és ásványianyag-tartalmát is.43husörgluténmentes sörcöliákiasörgyártásgluténsörfőzésGluténmentes sörök előállításának lehetőségei és minőségvizsgálataiDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány